De wandelpaden in de buurt van uw camping Aux Couleurs du Ferret
Disponibilités & Réservation
Annuler

Déjà client ? Cliquez ici

Ouvert du 01/04/2023 au 30/10/2023

Actualités : De wandelpaden in de buurt van uw camping Aux Couleurs du Ferret

La Presqu'île du Cap Ferret, een idyllische omgeving voor een wandeling tijdens uw vakantie, biedt u verschillende wandelroutes die u kunt volgen in de buurt van camping Aux Couleurs du Ferret. Hier zijn er een paar om u voor te bereiden op uw vakantie in het Bassin d'Arcachon!

HET KANAAL DES ETANGS EN HET BENEDICTEERMEER


Op 3 km van camping Aux Couleurs du Ferret kunt u met dit circuit het Canal des Étangs langs de oevers ontdekken. Dit kanaal is de uitlaat van de vijvers van de Médoc. Het mondt uit in het Bassin d'Arcachon ter hoogte van de Prés-Salés van Arès-Lège. Onderweg vindt u op bepaalde plaatsen een markering, opgesteld op een deel dat de weg van Saint Jacques de Compostelle volgt. Reken op ongeveer 2 uur wandelen. Ideaal voor een uitje met onze dierenvrienden!

DICHTBIJ VERKOOP VAN ARES LEGE

Deze route neemt het kustpad in het natuurreservaat Prés-Salés d'Arès-Lège en laat je alle rijkdommen van dit beschermde natuurgebied ontdekken. Je hebt ongeveer 1 uur wandelen nodig om dit natuurgebied te ontdekken.

PIRAILLAN-TANKS

De Piraillan-reservoirs, een beschermd natuurgebied en eigendom van het Conservatoire du Littoral, bestaan ​​uit zoutwaterlichamen en beboste eilandjes die een thuis bieden aan een grote verscheidenheid aan dier- en plantensoorten. Langs het gemarkeerde pad "Chemin des Mousses" nodigen de banken de wandelaar uit om de landschappen te observeren. Er is ook een kortere route, versierd met "fotografische terminals" die de wandelaar uitnodigen om de geschiedenis van dit landschap te ontdekken. Maak een wandeling van ongeveer 1 uur. Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

CAP FERRET DUINEN ABECEDARY

De Primer of the Dunes in Cap Ferret is een landschapsinterpretatiepad. Op dit pad dat langs de achterkant van het duin loopt, ontdekt u van noord naar zuid een groot fotoalbum dat zich ontvouwt volgens het alfabet van A voor "Zeewier" tot Z voor "Zostera". Deze wandeling duurt ongeveer 3 uur.

DOOR WEG TE GAAN VAN HET SCHIEREILAND

HET DOMAINE DE CERTES EN GRAVEYRONS IN AUDENGE

U kunt vertrekken op de 14 km lange route van Domaine de Certes of de 5 km lange route van Domaine de Graveyron. Als je onderweg omhoog kijkt, zie je zwanen, zilverreigers en vele andere soorten aan je zijde! Natuurliefhebbers zullen dit moment enorm waarderen.

DE TEICH ORNITHOLOGISCH RESERVE

Rust uzelf uit met een verrekijker bij de ingang van de site om de zeer langzame vlucht van een grijze reiger te bewonderen of probeer bepaalde soorten te herkennen vanuit de observatoria op het pad van het ornithologische reservaat van Teich.
Natuur- en vogelliefhebbers zullen blij zijn met deze wandeling van bijna 6 km over dit luspad. Onderweg vind je observatiehutten waarmee je de natuur in alle weersomstandigheden kunt observeren!

DE KUSTSLEEP BIJ GUJAN MESTRAS

Het kustpad in Gujan Mestras ligt tussen de wateren van het Bassin d'Arcachon, de kwelders, de 7 oesterhavens en de oude visreservaten. Dit pad kan in alle seizoenen en bij alle getijden gelopen worden. Prettig is dat het landschap nooit hetzelfde is. Afhankelijk van het getij denk je of je een savanne oversteekt, of loop je over een loopbrug net boven het water. Ontdek deze uitzonderlijke omgeving op een parcours van bijna 9 km!

Ongetwijfeld vindt u wat u zoekt tijdens uw vakantie op Camping Aux Couleurs du Ferret !


Notre camping étant un établissement dans une dynamique familiale et intimiste, mettant l'accent sur le calme et la détente, nous ne sommes pas en mesure de recevoir des groupes.
Nous vous remercions pour votre compréhension.
En ce moment :
Les Marchés sur le Bassin d'Arcachon

Un moment de convivialité, des couleurs et des senteurs, des découvertes ; voici quelques mots qui résument les marchés des villages. Tous à...

En savoir plus
Suivez nous :