Eco-gebaren op vakantie op het schiereiland Cap Ferret
Disponibilités & Réservation
Annuler

Déjà client ? Cliquez ici

Ouvert du 01/04/2023 au 30/10/2023

Actualités : Eco-gebaren op vakantie op het schiereiland Cap Ferret

U bent eindelijk aangekomen op de plaats van uw vakantie: het Bassin d'Arcachon en zijn schiereiland Cap Ferret!
De emblematische plaats van de Gironde, bekend om zijn beschermde natuurgebieden, het is belangrijk dat iedereen zijn landschappen respecteert om de duurzaamheid van de uitzonderlijke site die u wordt aangeboden te garanderen... We raden u daarom aan plezier en respect voor het milieu te combineren door u enkele eco-gebaren te laten zien die tijdens uw verblijf in praktijk kunnen worden gebracht.

LOKAAL EN SEIZOENS CONSUMENTEN!

Door de specialiteiten van de streek te proeven.
Als u naar het Bassin d'Arcachon komt, mag u de traditionele oesterproeverij niet missen, natuurlijk vergezeld van een goede Bordeaux-wijn! De meeste vis die in restaurants wordt aangeboden, komt rechtstreeks van de veiling.
In Lanton, op 15 km van camping Aux Couleurs du Ferret, vindt u de Potager de Lanton waar u uw mand kunt vullen met producten die ter plaatse en in het seizoen worden geteeld. Ze bieden ook een pluktuin, vooral bosbessen! Een waar genot!
Voor een 100% lokaal aperitief, wat oesters uit het Bassin d'Arcachon, wat visspreads uit de Ambroisie conservenfabriek, toast met gerookte forel uit Fumette, alles vergezeld van een lokaal bier van brouwerij Mira!
Door de vele markten van het bekken te ontdekken.
Elk dorp van het schiereiland Cap Ferret biedt het hele jaar door markten. Iets om iedereen te plezieren voor het bereiden van maaltijden voor uw vakantie op Camping Aux Couleurs du Ferret!
LIEFDE ZACHTE BEWEGINGEN !

Dankzij zijn 220 km aan fietspaden biedt Le Bassin d'Arcachon u een veelheid aan fietsroutes voor het hele gezin.
Zo kunt u uw voertuig op de camping laten staan ​​en het tegenoverliggende fietspad opgaan om Cap Ferret en omgeving op uw fiets te verkennen!

RESPECTEER STRANDEN EN NATUURGEBIEDEN !

Tijdens je uitstapjes op onze prachtige stranden is het altijd ideaal om eraan te denken om een ​​kleine vuilniszak mee te nemen in je strandtas.
Inderdaad, veel bezoekers laten hun afval achter op de stranden... Dus om optimaal te genieten van de natuurlijke ruimtes die voor een lange tijd voor u beschikbaar zijn, aarzel dan niet om tijdens uw luiersessies het afval op te ruimen dat u kunt tegenkomen onderweg. Hetzelfde geldt voor wandelingen in natuurgebieden (stuwmeren van Piraillan, natuurreservaat Prés Salés, enz.) waar u gemarkeerde paden vindt. Omwille van het behoud van het milieu wordt iedereen gevraagd om alleen deze paden te gebruiken en de geldende voorschriften te respecteren!

GEEN VAKANTIE VOOR HET SORTEREN VAN MIJN AFVAL !

En ja, ook op vakantie gaan we door met de goede gewoontes!
Op camping Aux Couleurs du Ferret in Lège-Cap-Ferret wordt het afval gesorteerd. De gele bak wordt gebruikt om alles in te zamelen dat kan worden gerecycled, de zwarte bak is voor huishoudelijk afval en de blauwe bak voor glas.
Voor elke vakantieganger die wil deelnemen, kunt u bij aankomst een compostemmer krijgen! De verzamelde compost helpt de rijke vegetatie om je heen te voeden. Waarom jezelf ervan beroven?


Notre camping étant un établissement dans une dynamique familiale et intimiste, mettant l'accent sur le calme et la détente, nous ne sommes pas en mesure de recevoir des groupes.
Nous vous remercions pour votre compréhension.
En ce moment :
L’Histoire de la presqu’île de Lège-Cap-Ferret

Il y a deux millénaires, il n’y avait pas de Bassin d’Arcachon . Siècle après siècle, les vents dominants et les courants vont pousser...

En savoir plus
Suivez nous :