De zomerfeesten
Disponibilités & Réservation
Annuler

Déjà client ? Cliquez ici

Ouvert du 01/04/2023 au 30/10/2023

Actualités : De zomerfeesten

De feesten van Lège

In Lège staat de laatste zaterdag van juni de traditie in de schijnwerpers. Eerste feest van de zomer, het is een gelegenheid voor iedereen om elkaar te ontmoeten in het hart van het dorp om een ​​feestelijk en vriendelijk moment te delen.

's Ochtends een traditionele markt, kennismaking met traditionele dansen met oa fandango, polka, mazurka, stokdansen... jong en oud kan het dorp Lège per paardenkoets ontdekken.

Een ambachtelijke markt waar makers de hele dag door hun producten en hun knowhow tentoonstellen: de manier om unieke en ongewone lokale producties te ontdekken, voor de allerkleinsten een speelgoedmarkt.

Openluchtcatering op basis van lokale producten zoals warme oesters met slakkenboter, eendenborst, sardines….

En als afsluiter 's avonds een groot dansbal met vuurwerk.

De festivals van het schiereiland

Dit grote feest waar de oester koningin is, vindt traditiegetrouw plaats tijdens het 1ste weekend van augustus in Claouey, place Bertic, met uitzicht op het Bekken. Het vindt plaats gedurende 3 dagen waarin bezoekers het volgende kunnen ontdekken:

Een cateringruimte met elke avond aperitief-tapas, de hebzuchtigen kunnen de maaltijd afmaken met pannenkoeken.

Een promotiestand van de SNSM

Een grote petanquewedstrijd, gedurende de 3 avonden, vanaf 22.00 uur, een groot bal

Een vuurwerkshow op zondagavond, aan het einde van het festival

Kermisattracties die gedurende 4 dagen plaatsvinden: een twintigtal reguliere attracties met onder meer de "Mini-Huit", waarin u met het gezin de sensaties van een achtbaan kunt ontdekken, of het "Palais des Glaces", waarin u zeker dat je erin kunt, maar lukt het je om eruit te komen...?

Zee festivals

Bij Le Canon, 3 dagen feest om hulde te brengen aan de zee in een warme sfeer en altijd in de schijnwerpers van zeevruchten en oesters...

Hoogtepunt: de dag van 15 augustus met mis in de open lucht, nautische parade met inzegening van de boten, kranslegging op zee ter ere van overleden zeelieden, 's avonds een groot vuurwerk.

Traditionele zeilregatta's, een grote jeu-de-bouleswedstrijd

Gedurende 3 dagen biedt de Lège-Cap Ferret Rugby Club oesters, worstjes, gefrituurde calamares, sardines, mosselen, friet, kaas en dessert en pannenkoeken.

Elke avond een groot bal bij het zwembad met dj-entertainment met de grootste hits van gisteren tot nu, jong en oud kunnen genieten van de kermisattracties van het feest.

Festivals in het dorp l'Herbe

Eind augustus, het einde van de zomer nadert, is "La Fête du village de L'Herbe" de gelegenheid voor een laatste ontmoeting tussen zomerbezoekers en bewoners met:

Een openluchtmis op het voorplein van de kapel van de Algerijnse villa.

Traditionele zeilregatta's.

Strandspelen, kostuumwedstrijden, hengelen in de dorpsput, fakkeloptocht.

Jeu de boules wedstrijden voor kinderen en volwassenen.

Catering in de open lucht voor lunch en diner accentueert de twee dagen die worden aangeboden door de voetbalclub Lège-Cap Ferret.

's Avonds een groots bal met op zondagavond het traditionele vuurwerk.

"Buiten" bijeenkomsten

Tijdens de zomerperiode, concerten, shows, bioscoop, gastronomische avondmarkten... een rijk en gevarieerd programma voor uitstapjes met familie of vrienden. Alle data worden gedurende de week weergegeven op de leien van de receptie van de camping.


Notre camping étant un établissement dans une dynamique familiale et intimiste, mettant l'accent sur le calme et la détente, nous ne sommes pas en mesure de recevoir des groupes.
Nous vous remercions pour votre compréhension.
En ce moment :
Les bons plans de l'équipe

Retrouvez ici les bonnes adresses des membres de l’équipe du camping.

En savoir plus
Suivez nous :