Ideeën voor fietstochten in het Bassin d'Arcachon
Disponibilités & Réservation
Annuler

Déjà client ? Cliquez ici

Ouvert du 01/04/2023 au 30/10/2023

Actualités : Ideeën voor fietstochten in het Bassin d'Arcachon

Met bijna 230 kilometer aan fietspaden zijn de oestersteden en -dorpen van het Bassin d'Arcachon met elkaar verbonden door een groot netwerk van fietspaden. Dit grote netwerk maakt van het Bassin d'Arcachon een ideale bestemming voor uw vakantie! Profiteer van de natuurlijke en uitzonderlijke omgeving die u ter beschikking staat voor uw vakantie!
Om u te begeleiden bij de keuze van uw wandelingen & uitstapjes, bieden wij een kleine selectie van routes onder de mooiste, voor beginners of ervaren fietsers. Onderweg !

Voor korte ritten van een halve dag, ideaal voor gezinnen met kleine fietsers in hun gezelschap

 • Van Camping Aux Couleurs du Ferret naar Andernos-Les Bains, met een tussenstop in Arès.
  Voeg in op het fietspad dat voor de camping vertrekt. Reis 8,5 km om de stad Andernos Les Bains te bereiken. We raden je aan je fiets te stallen bij het VVV-kantoor, dat is vlakbij het fietspad. Dit is het oude station van Andernos, het spoor was oorspronkelijk een spoorlijn die de dorpen met elkaar verbond. Maak van de gelegenheid gebruik om de markt van Andernos te ontdekken en maak een wandeling langs de kust. Op de terugweg is een korte tussenstop in Ares altijd aangenaam. Ga naar de oesterhaven, waar u heerlijke, welverdiende oesters uit het bekken kunt proeven voordat u terugkeert naar de camping!

 • Van Camping Aux Couleurs du Ferret tot het oceaanstrand van Grand Crohot.
  Stort je in het hart van het dennenbos op een wandeling van 9 km om het 1e oceaanstrand in de buurt van de camping te bereiken! U zult een zeer aangenaam pad ontdekken, in de schaduw en weg van het verkeer. Aangekomen bij Grand Crohot gaan we voor een luie of sportieve dag met een surfsessie.

Voor langere dagtochten raden wij aan

 • Van Camping Aux Couleurs du Ferret tot het puntje van Cap Ferret om de vuurtoren te ontdekken.
  Volg het fietspad dat langs de camping loopt. En daar gaan we voor een rit van 23 km om de punt van Cap Ferret te bereiken! Geen zorgen, de cursus is goed doordacht! Er zijn 2 opties voor u beschikbaar.
  U kunt de bosweg nemen. Deze, georiënteerd op de oceaan, neemt je mee door beschermde natuurgebieden ver van het verkeer. Als alternatief kunt u het pad aan de kant van het Bassin nemen dat de verschillende dorpen van Presqu'Ile doorkruist.
  Deze route, favoriet bij gezinnen, stelt u in staat om tussenstops te maken in de verschillende dorpen om op krachten te komen! Maar houd wat energie over, want je bent eindelijk aangekomen bij de vuurtoren van Cap Ferret, waar je de 258 treden moet beklimmen om het uitzonderlijke uitzicht op het Bassin d'Arcachon te bewonderen! Herinneringen gegarandeerd!

 • Van Camping Aux Couleurs du Ferret tot aan de Dune du Pilat.
  Volg het fietspad dat voor de camping vertrekt en ga naar de aanlegsteiger van Bélisaire, in Cap Ferret (ongeveer 20 km) om de UBA-scheepsbus te nemen die u afzet bij de aanlegsteiger van Thiers in Arcachon. Aangekomen in het hart van de beroemde badplaats, is het 11 km lang aan de rand van het bekken om de karakteristieke Dune du Pilat te bereiken! En we vallen de beklimming ervan aan om het uitzicht op de Banc d'Arguin te aanschouwen dat u wordt aangeboden! Voor een onvergetelijk moment.

Voor de meer sportievelingen onder ons: u kunt de Dune du Pilat bereiken zonder de zeeshuttle te nemen. U hoeft alleen maar een deel van de Vélodyssée te nemen en bijna alle dorpen van het Bassin d'Arcachon te doorkruisen. Reken allemaal op 48 km om van onze camping Aux Couleurs du Ferret naar de Duin te komen! Gegarandeerd een topdag!


En ce moment :
Idées balades en vélos sur le Bassin d'Arcachon

Sorties en vélos : nos plus belles idées balades sur la Bassin d’Arcachon pour vos vacances.

En savoir plus
Suivez nous :