Sport en vrije tijd in de baai van Arcachon
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 01/04/2022 tot 30/10/2022

Sport en vrije tijd : Sport en vrije tijd in de baai van Arcachon

Of u nu een beginner bent of een ervaren sporter, laat u leiden door uw verlangens om de activiteit van uw keuze in de buurt van de camping te beoefenen.

Sport en vrije tijd in de baai van Arcachon
Surf

Surf

Of u nu een beginner bent of uw vaardigheden wilt verbeteren, kom surfen op de golven van het oceaanstrand van Grand Crohot, gelegen op 6 km van de camping.

Surfscholen bieden u ontdekkingssessies, ideaal om uw eerste glijsensaties op te doen, of surfcursussen voor de meer ingewijden. Een activiteit op 10 minuten van de camping.

Merk op dat het materiaal (surfplank, wetsuit...) wordt verstrekt evenals de begeleiding van een gekwalificeerde instructeur.

Voor degenen die in alle vrijheid en in hun eigen tempo willen surfen, zijn er ook boards te huur die aan elk niveau zijn aangepast.

https://www.surfingcapferret.com/

 

Wilt u verder naar het zuiden op het schiereiland Cap Ferret, naar het Horizon strand?

In een cursus, in privélessen, in een ontdekkingspakket, leer je surfen en de oceaan kennen. Daartoe werkt Alex met leuke oefeningen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Terwijl de meer ervarenen aan hun techniek werken en hun ervaring delen!

https://www.alex-surf-cap-ferret.com/

 

Peddelen, waterskiën, parasailen
Peddelen, waterskiën, parasailen

Peddelen, waterskiën, parasailen

Als u de baai op een sportieve manier wilt ontdekken, zijn er verschillende mogelijkheden voor u beschikbaar.

Paddleboarden is een ideale manier om je op het water te verplaatsen, terwijl je geniet van een ongelooflijk uitzicht op de Baai van Arcachon!

De bonus: je werkt tegelijkertijd aan je rug, billen en buikspieren! Zo wordt uw sportsessie omgetoverd tot een echt moment van ontspanning.

Op uw plank heeft u toegang tot de meest verborgen plekjes van het Bassin van Arcachon. Ontdek deze geheime plekjes in uw eigen tempo en volgens uw wensen!

Verwen uzelf en boek een sessie waterskiën of wakeboarden onder begeleiding van een door de staat erkende instructeur in Cap Ferret. Om plezier te hebben met vrienden of om een leuke tijd te hebben met je familie.

Alleen, met twee of drie personen in dezelfde parachute, opstijgen in alle veiligheid op een hoogte van 50 meter. Dan zult u een adembenemend uitzicht op het hele Bassin van Arcachon ontdekken. Beleef een onvergetelijk moment in een unieke omgeving en bewonder de Banc d'Arguin, de Dune du Pilat en het Ile aux Oiseaux... van bovenaf gezien!

Eindelijk een magisch en onvergetelijk moment gegarandeerd!

Informatie en reserveringen op www.glisseenherbe.fr

 

 

Kanoën/Kajakken

Ontdek met uw gezin of met vrienden het bekken van Arcachon en zijn omgeving tijdens een kano-/kajaktocht in het natuurreservaat van de zoutmoerassen. Deze activiteit ligt op slechts 4 km van de camping!

Daarom biedt Bécalou Canoë Kayak kano- en kajaktochten aan, met of zonder begeleiding, vanuit de oesterhaven van Arès.

In het seizoen elke dag geopend van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.

Informatie op www.becalou.com of op 05 57 70 49 00

Duiken

Verken de zeebodem van het bekken van Arcachon en ontdek een van de grootste natuurlijke zeepaardjesreservaten van Frankrijk.

De duikschool Hippo, gevestigd in Grand Piquey, op het schiereiland Cap-Ferret, (op 12 km van de camping) biedt eerste duiken, opleidingscursussen, verkenningen of snorkeltrips aan.

Dankzij een vriendelijke en ontspannen sfeer neemt het team van gediplomeerde instructeurs u mee om de zeepaardjes te observeren die met honderden tegelijk in het bassin van Arcachon leven.

Informatie op www.plongeehippo.com

Nautische club

Wilt u uw zeil- of catamaranvaardigheden ontdekken of verbeteren?

Hiertoe zijn er verschillende cursussen beschikbaar bij de Nautische Club van Claouey (op 7 km van de camping): Catamarantraining voor beginners en ingewijden, bijboot, roeien of windsurfen.

Op dezelfde manier kunt u ook het traditionele zeilen ontdekken op een zeilboot of pinasse.

Informatie op www.cnclaouey.com

 

Maar ook...

Wandelen

Voor een wandeling of een trektocht kunt u de bewegwijzerde paden van het Bassin nemen. Zo kunt u een frisse neus halen terwijl u de grote verscheidenheid aan natuurgebieden ontdekt die de Baai van Arcachon te bieden heeft.

De wandelpaden leiden u bijvoorbeeld door de kwelders. Om de belangrijkste plaatsen te ontdekken, zoals de Dune du Pilat, de zoutpannen, de oesterkwekerijen en havens of de stad Arcachon, is wandelen de beste manier!

Voorbeeld van een wandeling :

De stuwmeren van Piraillan in Lège-Cap-Ferret (op ongeveer tien kilometer van de camping)

Dit natuurgebied van meer dan 40 hectare bestaat uit zoutwaterplannen die gunstig zijn voor de ontwikkeling van talrijke planten- en diersoorten.

Daartoe zijn, voor het plezier van jong en oud, twee wandelroutes uitgezet!

In de zomermaanden worden ook rondleidingen georganiseerd.

Informatie over andere voorbeelden van wandelingen op de website van het toeristenbureau van Lège-Cap-Ferret of op www.bassin-arcachon.com

Golf

Ideaal gelegen aan de ingang van het schiereiland Cap-Ferret, op 11 km van de camping, ontdek Cap Golf.

Deze nieuwe golf site bevat :

  • een 9-hole synthetische en verlichte baan,
  • een 18-station driving range,
  • twee staven,
  • een clubhuis met een zwembad gereserveerd voor leden,
  • een bowlingbaan,
  • een Footgolf parcours.

Kortom, een unieke plek te midden van de pijnbomen.

Elke dag open van 9 tot 2 uur.

Informatie op www.capgolf.fr

 

Op dit moment :
Welkom

Vind hier de goede plannen en het nieuws van uw camping in Lège-Cap-Ferret.

Meer informatie
Volg ons :