De Grote Meren: Carcans-Hourtin en Lacanau
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 01/04/2022 tot 30/10/2022

De Grote Meren : De Grote Meren: Carcans-Hourtin en Lacanau

De grootste natuurlijke zoetwatermeren van Frankrijk: Lac de Lacanau of Lac de Carcans-Hourtin.

De Grote Meren: Carcans-Hourtin en Lacanau

U kunt de twee grootste zoetwatermeren van Frankrijk bezoeken. Bovendien ligt het meer van Lacanau op minder dan 30 minuten van de camping Aux Couleurs du Ferret!

Kom deze ongerepte gebieden, omzoomd door zandduinen en bossen, te voet of met de fiets ontdekken. Deze magische spiegels, verbonden door het Canal des Etangs, zijn een paradijs voor watersporters. Aan keuze geen gebrek: in Bombannes, Piqueyrot of Moutchic staan sport- en vrijetijdsactiviteiten in de schijnwerpers.

De kleuren van de meren contrasteren met die van de Atlantische kust. s Morgens, beschut tegen de heersende winden, of aan het eind van de dag voor de zonsondergang, zijn er alleen maar goede redenen om te profiteren van deze lagune-achtige stukken kristalhelder water.

Lacanau meer op 20 km van de camping

Met zijn 2000 hectaren, laat het meer van Lacanau toe om een maximum aan nautische activiteiten uit te oefenen en om kleine stranden vol charme voor te stellen.

 • Le Moutchic
  Dit is de meest geanimeerde plek met zijn talrijke "strandhutten". U kunt stand up paddle, kano, windsurf, catamaran, wakeboard en kitesurf uitproberen! De vrijheid van het buitenleven is voor u met uw waterfiets of motorboot (met of zonder vaarbewijs). Dus, vispartijtjes of momenten van totale afzondering!
 • De bewaakte stranden
  U vindt 2 bewaakte stranden aan het meer van Lacanau: bij Moutchic en bij Longarisse.
Het meer van Carcans-Hourtin

Het meer van Carcans-Hourtin

U komt aan op het grootste zoetwatermeer van Frankrijk met zijn 6000 hectare (bijna 1100 voetbalvelden!).

Dit meer heeft 8 bewaakte stranden. Over het algemeen is het oostelijke deel een Natura 2000-zone en aan de westkant ontdekt u het mooie dorpje Piqueyrot in Hourtin en het beroemde domein Bombannes, een echte oase van natuur in Carcans Maubuisson.

 • Carcans-Maubuisson
   Dit mooie resort aan het meer is ideaal voor gezinnen! Het water is rustig en turkooisblauw, er zijn veel activiteiten voor kinderen en alles is per fiets bereikbaar. Zeilen, kanoën, stand up paddling en waterfietsen zijn allemaal beschikbaar. Aangezien dit een bekende windsurfplek is, is er een XXL-speeltuin voor ingewijden!
 • Het domein Bombannes
  Op enkele pedaalslagen van het centrum van Carcans Maubuisson komt u op het domein van Bombannes, beheerd door de ONF. Hier kunt u gebruik maken van de verschillende recreatiemogelijkheden: tennisbanen, een interpretatieparcours, een klimmuur, fietsen, waterskiën, zeilen, stand up paddle, acquaparc, waterfietsen, kanoën... er is voor elk wat wils voor het hele gezin! U kunt zelfs ter plaatse slapen.

Deze route biedt u ook de mogelijkheid de Médoc en zijn grote wijnen te ontdekken.

Op dit moment :
Welkom

Vind hier de goede plannen en het nieuws van uw camping in Lège-Cap-Ferret.

Meer informatie
Volg ons :