Dingen te doen in de baai van Arcachon
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 01/04/2022 tot 30/10/2022

Activiteiten voor het gezin : Dingen te doen in de baai van Arcachon

Een geslaagde gezinsvakantie aan de baai van Arcachon!

Op de camping Couleurs du Ferret kunt u met het hele gezin van uw vakantie genieten dankzij de verschillende activiteiten aan het Bassin d'Arcachon.

Een dag waarop ouders en kinderen de eenvoudige genoegens van de natuur van het Bassin van Arcachon en Cap-Ferret zullen ontdekken. Later, rendez-vous in de Snack-Bar. Voor een gezellige maaltijd of een spelletje gezelschapsspelen met het gezin!

Natuur, cultuur, gastronomie, sport: er is voor elk wat wils!

Dingen te doen in de baai van Arcachon
Overdag en 's avonds, op en buiten de camping, zorgen wij ervoor dat u het naar uw zin heeft

Overdag en 's avonds, op en buiten de camping, zorgen wij ervoor dat u het naar uw zin heeft

Ongetwijfeld zult u vinden wat u zoekt:

  • ontdekkingswandeling,
  • dag op de boerderij,
  • accrobranche,
  • bezoeken aan oesterboerendorpen,
  • wandelingen over de Chemin de Compostelle of naar de stuwmeren van Piraillan,
  • kanoën op het kanaal, op de Leyre of op het Bassin,
  • bezoek aan de Dune du Pilat
Een boottochtje voor de hele familie!
Een boottochtje voor de hele familie!

Een boottochtje voor de hele familie!

De excursies worden georganiseerd en volledig becommentarieerd, elke dag, vanaf de aanlegsteiger van Cap-Ferret of Arcachon. Met de boottochten kunt u de baai van Arcachon op een eenvoudige en vriendelijke manier vanaf het water ontdekken:
De oesterhutten, het vogeleiland, de oesterbanken, de vissersdorpjes van Cap Ferret, de Dune du Pilat, het schiereiland.

Zo kunt u het plezier van zeilen combineren met culturele ontdekkingen.

Pirouettes van kinderen op de Dune du Pilat:

Ontdek met uw gezin het zuiden van het bekken van Arcachon met de maritieme pendelbussen:
Van Cap-Ferret naar Andernos, de shuttles zetten u af in het centrum van Arcachon en op de Dune du Pilat

Kinderen en volwassenen zullen dol zijn op het beklimmen van de 102 meter hoge Dune du Pilat, de grootste duin van Europa. Met de bedoeling om er af te rennen of te rollen!

Het panorama zal ongetwijfeld het hele gezin verbazen, en daarom is het een van de favoriete activiteiten van het Bassin van Arcachon.

Kinderen zullen van het bos houden:
Kinderen zullen van het bos houden:

Kinderen zullen van het bos houden:

Kom u amuseren in Robin Hood in de 3 accro-branches in de buurt van de camping (minder dan 10 minuten met de auto). Avonturenparcours in het hart van de pijnbomen: in deze omstandigheden, parcours voor elk wat wils! 4 babycursussen vanaf 3 jaar en verschillende gezinscursussen (de visser, de klimmer, enz...)
Picknicken zal deel uitmaken van het plezier, dankzij de prachtige gebieden in het Cap Ferret bos.

Zandkastelenwedstrijd: kies je strand!

Ga met uw gezin genieten van de grote uitgestrektheid van fijn zand en zon op het oceaanstrand van Grand Crohot, gelegen op 7 km van de camping en gemakkelijk te bereiken.

Verschillende activiteiten wachten op u: schelpen zoeken, in de golven springen, wandelen langs de Atlantische kust of gewoon op uw handdoek liggen. Met andere woorden, geniet van de ruimte!

Als u echter de voorkeur geeft aan kleinere, rustigere stranden, kunt u ook het strand van het bekken op 3 km afstand ontdekken: La plage de saint Brice in Ares, waar u met het hele gezin kunt zwemmen. In tegenstelling tot de stranden aan zee, zijn er geen golven op het Bassin d'Arcachon.

Later kunt u genieten van een dag op het unieke strand van Les Lacs (op 17 km). Om te genieten van een watertemperatuur die de Costa Brava waardig is! Als u bang bent voor de hitte, kunt u terecht in de schaduw van de bomen die langs de meren staan.

 

Maar ook...

Met het gezin de planten van de kust ontdekken

Nog een van de activiteiten van de Baai van Arcachon: de Flora Atlantica boerderij. Een bezoek aan de boerderij in Le Porge (op enkele kilometers van de camping) zal het hele gezin bekoren. Inderdaad, deze boerderij biedt u de mogelijkheid om door een plantenpad te lopen. Zo ontdekt u het gemengde leven van mensen en planten.

Wandelen en ontdekken in de tuin of in het bos, plukken, een herbarium maken, of boeketten. Daarna ontdekt u geneeskrachtige en giftige planten, neemt u zaailingen mee naar huis en plant u ze, tekent u Franse tuinen, maakt u vluchtige plantentekeningen. Over het algemeen is er voor elk wat wils.

Op dit moment :
Welkom

Vind hier de goede plannen en het nieuws van uw camping in Lège-Cap-Ferret.

Meer informatie
Volg ons :