ARCACHON, DE emblematische KUSTSTAD VAN HET BEKKEN VAN ARCACHON
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 01/04/2023 tot 30/10/2023

Arcachon : ARCACHON, DE emblematische KUSTSTAD VAN HET BEKKEN VAN ARCACHON

Het is een emblematische badplaats en verenigt alle specifieke kenmerken van het Bassin d'Arcachon. Naast het stadscentrum met zijn vele winkels en restaurants; het betovert u met zijn stranden, fietspaden, haven en natuur. Een prachtige badplaats om te ontdekken tijdens uw vakantie!

Om het in meer detail te bezoeken, moet u de seizoenen kennen. Arcachon is inderdaad verdeeld in 4 districten of steden.

Winterstad en Zomerstad
Winterstad en Zomerstad

Winterstad en Zomerstad

De winterstad

Verdwaal in de steegjes van de Winter Town, op zoek naar de mooiste en extravagante 19e-eeuwse villa's! In het hart vindt u het Mauresque Park, dat zich uitstrekt over een oppervlakte van acht hectare. Uitgestrekt en groen, het is een plek om te wandelen en te ontspannen in het centrum van de stad. In het hart van het Parc Mauresque, ter vervanging van de kabelbaan waarmee je van de Ville d'Hiver naar de Ville d'Été kon gaan, werd in 1948 een lift in gebruik genomen. Deze brengt je terug naar het hart van het stadscentrum & zijn winkels in de zomerstad.

De zomerstad

De zomerstad is het deel van Arcachon dat langs de kust loopt. U ontdekt 2 van de beroemde pieren van Arcachon, de Thiers-pier en de Pierre Lataillade-pier, het casino, de markt, het stadhuis en de winkelstraat. De Pierre Lataillade-steiger en de Thiers-steiger grenzen aan een prachtig strand en een zeer aangename esplanade, grote badplaatsen waardig. Deze esplanade is omzoomd met restaurants om vakantiegangers te verrassen. U zult ook de beroemde rode banken ontdekken, typisch voor de stad Arcachon, ideaal voor een stop, tijd om te genieten van een ijsje en te genieten van het huidige moment.
 
 

De stad van de lente en de stad van de herfst
De stad van de lente en de stad van de herfst

De stad van de lente en de stad van de herfst

De stad van de lente en de stad van de herfst

De wijken Saint-Ferdinand en Aiguillon vertegenwoordigen de huidige Ville d'Automne, hier vinden we de jachthaven van Arcachon. Een plek die u niet mag missen als u van nautische activiteiten houdt en als u de visserswijk van Arcachon wilt ontdekken. Wat betreft de Ville de Printemps, die overeenkomt met de wijken Pereire en Abatilles, het is een groene en aangename wijk om in te wandelen. Pereire Beach heeft het allemaal; u kunt er wandelen langs de kust, waar kinderen een speeltuin en een skatepark zullen ontdekken.Voor warme zomerdagen vindt u een groot grasveld omzoomd met bomen, voor een moment van frisheid. U zult ook de bron van Saint-Anne des Abatilles ontdekken, niet ver weg.

Aarzel niet om je waterfles te vullen!

Maar ook...

DE TCHANQUEE-HUTTEN VAN HET VOGELEILAND

Ontdek in het centrum van het Bassin d'Arcachon het karakteristieke Île aux Oiseaux, met een oppervlakte van 3 km², tijdens een korte boottocht.

Een becommentarieerd bezoek stelt u in staat om rond een eiland te gaan waarvan het landschap verandert met het getij, aangezien de oppervlakte van 300 hectare bij eb naar 3000 hectare bij vloed gaat! Tijdens een van deze becommentarieerde boottochten krijgt u de gelegenheid om de mythische hutten op palen te ontdekken, deze constructies op palen, ware symbolen van het bekken van Arcachon. De allereerste werd geboren in 1883 en stelde oesterkwekers in staat om diefstal in oesterbanken te controleren en te voorkomen. Terwijl Île aux Oiseaux ongeveer vijftig bewoonbare hutten herbergt, zijn er nog maar twee hutten op palen over. Om de hutten bij eb te observeren, moet je de moed hebben om er blootsvoets naartoe te gaan! Ontdekken !

Op dit moment :
Wat te doen op het bekken bij regenachtig weer?

Regenachtige dag op het bekken? Maak je geen zorgen,... Meer informatie

Volg ons :