ONTDEK DEZE 2 STEDEN IN DE BUURT VAN UW CAMPING IN DE KLEUREN VAN FERRET
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 01/04/2023 tot 30/10/2023

Ares Andernos : ONTDEK DEZE 2 STEDEN IN DE BUURT VAN UW CAMPING IN DE KLEUREN VAN FERRET

Ontdek op minder dan 5 minuten van camping Aux Couleurs du Ferret de steden Arès en Andernos! Echte kleine dorpjes van het Bassin d'Arcachon, ze vormen het programma voor uw vakantieroutes in de regio.

ARES
ARES

ARES

"Het draait allemaal om de natuur"!! Op 4 km van camping Aux Couleurs du Ferret, aan de rand van het Bassin, biedt Arès in het centrum alle nodige winkels, evenals twee keer per week een kleine markt.

Na het ontdekken van de oesterhaven van Arès met zijn adembenemende uitzicht en zijn oesterhutten, neemt u het pad langs de rand van het bekken. Via dit pad steek je aan de ene kant het natuurreservaat Prés Salés over. Het natuurreservaat Prés Salés is een plek met een kwetsbaar ecosysteem dat wandelingen tussen weiden en beboste duinen biedt.

U kunt ook deelnemen aan een natuuruitje met een gids die de geheimen van deze ruimte met u deelt. Informatie bij het VVV-kantoor van Arès

Aan de andere kant, nog steeds langs het pad aan de rand van het bekken, vind je tot je verbazing de allereerste Ovniport ter wereld, gebouwd in de jaren 70. Inderdaad, hier in Ares is het opgezet om de aankomst van onze vakantiegangers te vergemakkelijken vrienden van de planeet Mars. Na deze verrassing is hier het Conches-strand in Saint Brice.

In augustus vindt in Arès het emblematische OESTERFESTIVAL plaats, waar u 3 dagen lang kunt genieten van de sfeer van het bekken. Tussen banda's, kermis, oesterproeverij en dansvloer door ontmoeten we elkaar daar met familie of vrienden!

ANDERNOS LES BAINS

ANDERNOS LES BAINS

Ontdek Andernos-Les-Bains op 8 km van de camping. Andernos is de drukste stad in de North Basin. Het is een vakantieoord waar het het hele jaar door goed vertoeven is.

U vindt er de grote pier, de stranden, de oesterhaven, het centrum, de verkeersvrije straten met winkels en uitgaansgelegenheden. Kom het hele jaar door genieten van de gezellige binnen- en buitenmarkt op vrijdagochtend.

Wandel langs de grootste aanlegsteiger van Frankrijk, 232 meter lang, waar een adembenemend uitzicht op het Bassin op je wacht. Het wordt des te mooier als je er bij zonsondergang bent. Langs het strand, op blote voeten, stop bij de Saint Eloi-kerk. Neem de tijd om de Gallo-Romeinse overblijfselen te ontdekken.

Je bent in de oesterhaven waar je door de 3 dokken van de haven moet slenteren. De deuren van de oesterhutten staan ​​natuurlijk open om ontdekt en geproefd te worden. Veel restaurants bieden producten uit de zee en het bekken. Wij vertellen u graag onze beste adressen voor gezellige momenten.

Maak een wandeling langs de kust voorbij de haven. Ga bij eb op zoek naar schelpen op de waterkant. En in ieder geval, als u daar zin in heeft, profiteer dan van de stranden (les Quinconces, le Betey, de pier), ideaal voor gezinnen, omdat u er vaak een schaduwrijke plek kunt vinden, evenals spelletjes voor kinderen om van de rust te genieten van het Bassin d'Arcachon.

's Avonds kunt u met familie of vrienden gezellig borrelen, eten, wandelen, winkelen, dansen. Het hele jaar door worden er veel activiteiten aangeboden, en a fortiori tijdens het zomerseizoen.

Voor regenachtige dagen kun je schuilen in bioscoop La Dolce Vita, in het stadscentrum.

Op dit moment :
Wat te doen op het bekken bij regenachtig weer?

Regenachtige dag op het bekken? Maak je geen zorgen,... Meer informatie

Volg ons :