De steden in het hart van de baai van Arcachon
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 01/04/2022 tot 30/10/2022

De steden in het hart van de baai van Arcachon : De steden in het hart van de baai van Arcachon

Het is onmogelijk om de steden te missen die zich in het hart van de baai van Arcachon nestelen. Het zijn er 10, dus kies ..... en wij zullen proberen om je ze te laten ontdekken.

U moet weten dat al deze 10 gemeenten de "nul-pesticiden"-aanpak van het SIBA (Syndicat Intercommunal du Bassin d'Arcachon) hebben onderschreven. Het behoud van de natuur blijft het kernpunt in het bekken.

Vanaf de camping, gemakkelijk bereikbaar per fiets of auto, hier is Arès.

De steden in het hart van de baai van Arcachon

Arès

"Alles is natuurlijk! Arès ligt aan de rand van het Bassin en biedt alle nodige winkels in het centrum. Onder andere kunnen we het Restaurant ONA noemen, een gastronomisch VEGAN restaurant. De chef-kok Claire VALLEE is vandaag de eerste sterrenchef ter wereld: 1 Michelinster en 1 Groene ster.

Nadat u de oesterhaven van Arès met zijn adembenemend uitzicht hebt ontdekt, neemt u het pad langs de rand van het bekken. Aan de ene kant van het pad kruisen we het natuurreservaat Prés Salés. Als je zin hebt, zonder de GR8 te verlaten, ga dan naar de Médoc meren.

Aan de andere kant, nog steeds op het pad langs de rand van het bekken, zult u tot uw verrassing de enige echte UFO ter wereld aantreffen. Inderdaad, hier werd het in Arès opgezet om de komst van vakantiegangers van de planeet Mars te vergemakkelijken. Na deze verrassing, hier is het strand van de conches van Saint Brice.

Laten we onze reis voortzetten, nog steeds met de fiets of met de auto.

Andernos les Bains

De grote pier, de stranden, de oesterhaven, het centrum, de voetgangersstraten, de animaties. Andernos is de meest levendige stad in het Nord Bassin. Het is een vakantieoord waar het het hele jaar door goed toeven is.

Maak een wandeling langs de pier. Een adembenemend uitzicht op het Bassin wacht op u. Het zal nog mooier zijn als u er bent bij zonsondergang. Lopend langs het strand, op blote voeten, stop bij de Saint Eloi kerk. Neem de tijd om de Gallo-Romeinse overblijfselen te ontdekken.

U bent nu in de oesterhaven waar u moet wandelen. In de 3 straatjes van de haven staan de deuren van de oesterkwekershutten open om u te laten ontdekken en proeven, natuurlijk. Talrijke restaurants bieden u producten uit de zee en het bassin aan. Wij laten u graag onze beste adressen zien voor heerlijke momenten van gezelligheid.

Voorbij de haven kunt u een wandeling maken langs de kustlijn. Als het eb is, ga dan op zoek naar schelpdieren op het strand. En in ieder geval, als u zin heeft, profiteer van de stranden (de Quinconces, de Betey, de pier).

s Avonds kunt u met familie of vrienden iets drinken, eten, wandelen, winkelen, dansen. Er worden het hele jaar door tal van activiteiten aangeboden, vooral in het zomerseizoen.

 

Audenge

Een must: het domein van Certes en Graveyron. Onmogelijk om langs te komen zonder het te ontdekken. Dit wildernisgebied van 530 hectare biedt een uitzonderlijk landschap. Talrijke vogelpopulaties, waaronder enkele zeldzame en beschermde soorten, vinden een toevluchtsoord in dit aan de biodiversiteit gewijde domein.

Na deze prachtige wandeling is de volgende halte voor het gezin de zwembaden bij de ingang van de haven. Het is zelfs het grootste zeewaterzwembad van Europa. Zwemmen is onder toezicht en het water wordt bij elk getij gedeeltelijk ververst.

Nog een paar stappen en we zijn bij de Port Ostréicole. Een typisch haventje met zijn kleurrijke hutten. In de Cabane Bleue biedt een tentoonstellingszaal u de mogelijkheid het hele jaar door kunstenaars te ontdekken.

Biganos

2 poorten om te ontdekken. De enige rivierhavens in de Baai van Arcachon, waarvan één de enige geclassificeerde haven is stroomopwaarts van de Leyre-delta.

Om deze Delta te bereiken, wat is er beter dan een tochtje over het water in een kano of kajak. Vanuit Biganos biedt een nautische basis "Courant d'Eyre" u deze mogelijkheid.

Peddel en ontdek de Leyre, de kleine Amazone. Een vredige rivier, ontstaan in de Landes, die uitmondt in het stroomgebied van Arcachon.

Het maakt niet uit of het een dag is of een halve dag. Neem de tijd om een paar kilometer te wandelen in het hart van een weelderige natuur.

Le Teich

Natuur, altijd natuur in het hart van de baai van Arcachon. Ga, uitgerust met goede schoenen en een verrekijker, de vogels in het ornithologisch reservaat observeren. Een rondleiding om meer te weten te komen of niet, in ieder geval totale ontkoppeling.

Nog 1 uur. Geweldig! Een korte wandeling in het Domaine de Fleury. Ook hier veel vogelsoorten. En niet te vergeten de waarschijnlijke ontmoeting met een Blonde d'Aquitaine.

De Leyre Delta is niet ver weg. Wandelend, fietsend of langs het water, volg de "kleine Amazone" van het Bassin van Arcachon, zoals de Leyre wordt genoemd.

Gujan-Mestras

7 havens om rond te wandelen, te observeren en te proeven. Neem het kustpad, het zal u midden in de natuur leiden; in feite verbindt het deze 7 havens. Uw waarneming zal heel anders zijn, of het nu eb of vloed is. De aan- of afwezigheid van water bepaalt het landschap.

In ieder geval, als je van oesters houdt, kom dan langs. Voor een last minute picknick of voor een proeverij in een oesterhut.

U zult genieten van een ontmoeting met de oesterkwekers, een moment van delen. Om de hele geschiedenis van de oester te begrijpen en te kennen, ga naar La Maison de l’Huître.

Maar ook...

Tenslotte is hier de beroemdste stad in het hart van het Bassin d'Arcachon die u met plezier zult ontdekken:

Arcachon

Het is de hoofdplaats van het bekken. Het is de hoofdplaats van de baai van Arcachon en heeft alle specifieke kenmerken van de baai van Arcachon. Naast het stadscentrum met zijn vele winkels en restaurants, zal het u bekoren met zijn stranden, zijn fietspaden en zijn haven. Een mooie stad aan zee.

Om het meer in detail te ontdekken moet je de seizoenen kennen. Het is namelijk verdeeld in 4 districten of steden: winterstad, zomerstad, lentestad en herfststad. Dit is een van de bijzonderheden van Arcachon. Klim omhoog naar de winterstad; de hoge begroeiing en mooie villa's typisch voor Arcachon. Vanaf de belvedère heeft u een adembenemend uitzicht op het Bassin.

De zomerstad is in feite het centrum van Arcachon. Geen badinrichtingen meer zoals vroeger, maar wel een groot aantal winkels en restaurants. Een wandeling over de pier van Thiers is onvermijdelijk.

Niet ver van het stadscentrum en zijn drukte, is de Ville de printemps niets anders dan een woonwijk. Ja, maar grenzend aan een prachtig strand: Pereire. Een mooi stuk zand met een schaduwrijk park. Een klein dutje!!!

Het is al herfst. Het deel van Arcachon dat deze naam draagt is niemand minder dan de jachthaven. De tweede diepwaterhaven van de Atlantische kust. U zult een "erfgoed" kade ontdekken met zijn traditionele boten van het Bassin. Op de Pointe de l'Aiguillon kunt u eindelijk een dozijn oesters proeven of herproeven, zoals in alle steden in het hart van de baai van Arcachon.

Op dit moment :
Welkom

Vind hier de goede plannen en het nieuws van uw camping in Lège-Cap-Ferret.

Meer informatie
Volg ons :