De grote wijnroute
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 01/04/2022 tot 30/10/2022

De grote wijnroute : De grote wijnroute

De 6 wijnstreken van Bordeaux:

Met een verblijf op camping Aux Couleurs du Ferret heeft u snel en gemakkelijk toegang tot de verschillende wijngaarden van Bordeaux.

Hoe kunt u niet horen over Bordeaux-wijnen, de Bordeaux-wijngaarden, de Bordeaux-wijnroute en de 6 wijnstreken:

  • de wijnen van Bordeaux Metropole
  • Blaye en Bourg
  • Saint Emilion, Pomerol en Fronsac
  • de Entre-Deux-Mers
  • Graves en Sauternes
  • de Médoc
De grote wijnroute

De wijnen van Bordeaux Metropole :

Op 45 km van de camping Aux Couleurs du Ferret kunt u de wijnen van Bordeaux Metropole ontdekken en in het bijzonder de appellation Pessac Léognan.

Er zijn een tiental landgoederen, waaronder een monument van Bordeaux, Château Les Carmes Haut-Brion. Onder deze appellation vindt u ook het bekende Château Pape Clément in Pessac.

 

Blaye en Bourg :

Vanuit de stad Blaye kunt u met boottochten voor wijntoerisme de eilanden van de riviermonding bezoeken.

De militaire citadel van Blaye, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is de symbolische toegangspoort tot de streek en haar wijn- en cultuurschatten.

Saint Emilion, Pomerol, Fronsac :

De wijnbouw- en cultuurlandschappen van Saint Emilion, samen met de aangrenzende appellations Pomerol en Fronsac, die op de Werelderfgoedlijst zijn geplaatst, vormen een uitzonderlijke groep AOC's en historische plaatsen, die een van de meest mythische wijnroutes van Bordeaux afbakenen.

De wijngaard van Saint Emilion telt meer dan 900 wijnbouwers. Onder hen vindt u het zeer beroemde Château Cheval Blanc of Château Angélus.

De Entre Deux Mers :

De Entre-Deux-Mers is het meest uitgestrekte wijngebied van Bordeaux.
Op 7.000 hectare worden 17 AOC's geproduceerd. Daaronder zijn droge en zoete blanken (mengsels van Sauvignon- en Semillon-druiven), rode wijnen (Merlot, Cabernet Sauvignon), rosés, Clairets, maar ook Crémants en een gedistilleerde drank: Fine de Bordeaux.

Graves en Sauternes:

Het is in de Graves, ten zuiden van Bordeaux, dat de eerste wijnstokken van de Bordeaux wijngaard meer dan 2000 jaar geleden werden aangeplant.

Stop bij Château de Montesquieu en geniet van een unieke ervaring in de wijngaarden. Varieer de genoegens: de kracht van de rode wijnen, de delicatesse van de droge witte wijnen, of de flamboyante kant van de zoete Sauternes wijnen. Schilderachtig en bucolisch als je wilt.

De Médoc :

Cru Artisan of Cave coopérative, prestigieus grand château of klein familiebezit, grand cru geclassificeerd in 1855, kom en ontdek enkele van de duizenden wijndomeinen in het hart van de Médoc, verspreid over 16.000 hectare en 8 appellations (Médoc, Moulis, Haut-Médoc, Margaux, Saint-Julien, Pauillac, Saint-Estèphe en Listrac). De Médoc wijnroute ligt op minder dan een uur van de camping en Bordeaux.

Wilt u het wijnerfgoed ontdekken? Om langs de wijngaardweg te reizen? Of om te leren over wijnproeven?

Welk château moet ik kiezen? Waar kunt u stoppen voor een gastronomische pauze in de wijngaarden van de Médoc?

Vind de antwoorden op uw vragen op de officiële website van uw vakantie in de Médoc www.medoc-tourisme.com/ of op www.medoc-wines.com

Alcohol is gevaarlijk voor je gezondheid, gebruik het met mate.

Op dit moment :
Welkom

Vind hier de goede plannen en het nieuws van uw camping in Lège-Cap-Ferret.

Meer informatie
Volg ons :