3 ha uniek midden in de natuur in het bekken van Arcachon
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 01/04/2022 tot 30/10/2022

3 ha uniek midden in de natuur : 3 ha uniek midden in de natuur in het bekken van Arcachon

Welkom bij "Aux couleurs du Ferret", een camping in het stroomgebied van Arcachon!

Op zoek naar een rustig verblijf midden in de natuur?

Hier wordt u gewekt door het gezang van de vogels, u geniet van uw vakantie in een groene omgeving omringd door tientallen boomsoorten in het hart van een bos van 3ha. U deelt onze passie voor de natuur.

3 ha uniek midden in de natuur in het bekken van Arcachon

Uw verblijf in een beschermd gebied van 3 hectare in het stroomgebied van Arcachon

Onze camping Aux couleurs du Ferret is gelegen in een rustige en aangename omgeving, op een oppervlakte van 3 hectare. De nabijheid van het dennenbos en de prachtige oceaanstranden, de kenmerken van de Baai van Arcachon, maken het tot een plaats met een opmerkelijke biodiversiteit. Zo kunt u genieten van een verblijf vol rust en ontspanning door te slapen in een van onze accommodaties. Zelfs als u uw tent of caravan gebruikt, zult u gesust worden door de geluiden die de natuur biedt.

Lichtgewicht nederzettingen

Alle huuraccommodaties die wij bouwen zijn licht, demonteerbaar en verplaatsbaar, of ze nu op palen staan voor de houten hutten of op wielen staan voor de cottages. Zij respecteren de aard van de bodem zonder deze te beschadigen.

Respect voor de plaats waar we ons bevinden: laten we ons schiereiland respecteren!

Respect voor de plaats waar we ons bevinden: laten we ons schiereiland respecteren!

Wij respecteren de natuur van het terrein, de bomen, de natuurlijke paden. We stellen ons zo licht mogelijk op. Inderdaad, er zijn geen asfaltwegen, alleen paden die door de bomen op de camping lopen. Geen grondwerken, alleen palen en lichte constructies die de grond niet beschadigen. Onder deze omstandigheden zal, als wij op een dag deze uitzonderlijke plaats waar de natuur van het bekken van Arcachon ons verwelkomt, zouden verlaten, geen spoor meer te bekennen zijn van onze doortocht op deze plaats.

Voor de 3 hectare van de camping in de kleuren van Le Ferret, zoals voor vele structuren aan de Baai van Arcachon, is deze filosofie aanwezig in alle niveaus van beheer van de gebieden. En ja, we houden van de natuur van Cap-Ferret!

Verantwoord beheer van de hulpbronnen van een camping in het stroomgebied van Arcachon

  • Omdat water een kostbare hulpbron is die de natuur ons ter beschikking stelt, worden waterdebietbeperkers geïnstalleerd en wordt het waterverbruik per kampeerder aangegeven.
  • Ook het elektriciteitsverbruik is belangrijk. Daarom worden spaarlampen en verlichting op zonne-energie geïnstalleerd.
  • Sorteren is een burgerlijke daad. Daarom moedigen wij het gebruik ervan aan (sorteerbakken zijn beschikbaar aan de ingang van de camping).

Een originele landschapsbehandeling

De natuur wordt hier niet gedomesticeerd, zij wordt slechts gerespecteerd. Onze groene ruimtes zijn nog net zo natuurlijk als toen we aankwamen.

U zult uw vakantie doorbrengen te midden van verschillende bomen en planten die typisch zijn voor het stroomgebied van Arcachon. Een ongerepte, "wilde" natuur! De soorten bomen en planten die u zult tegenkomen zijn de belangrijkste natuurlijke rijkdom van onze camping. Bovendien controleren wij onze bomen en garanderen wij zo de veiligheid van onze klanten. De landschapsvernieuwing waarom in het kader van deze audit wordt gevraagd, is daarom geprogrammeerd met plaatselijke soorten.

Wij nemen deel aan de regeneratie van de bodem door bladeren en takken op het terrein te recycleren. Wij gebruiken ook de mulchtechniek voor het maaien van gras. Onze campings zijn omzoomd door heggen van lokale soorten.

Op dit moment :
Welkom

Vind hier de goede plannen en het nieuws van uw camping in Lège-Cap-Ferret.

Meer informatie
Volg ons :