Onze milieuwaarden voor een natuurlijke camping: laten we het milieu van het bekken van Arcachon respecteren!
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 01/04/2022 tot 30/10/2022

Onze milieuwaarden : Onze milieuwaarden voor een natuurlijke camping: laten we het milieu van het bekken van Arcachon respecteren!

Wij verdedigen graag de waarden die voor ons belangrijk zijn: een natuurlijke camping. Onze globale aanpak is er dan ook op gericht de impact van de camping op de natuur van het bekken van Arcachon te beperken.
Onze structuur is bezig het Europese ecolabel te verkrijgen.

Onze milieuwaarden voor een natuurlijke camping: laten we het milieu van het bekken van Arcachon respecteren!

Kom meer te weten over de acties die de school heeft ondernomen:

Waterbeheer :

In een poging om het energieverbruik te beheersen, is water een van onze belangrijkste aandachtspunten. Concreet rusten wij al onze accommodaties uit met een meter om het verbruik te controleren. Deze monitoring stelt ons in staat eventuele lekken op te sporen en ons bevoorradingsnetwerk te optimaliseren.

Bovendien zijn de sanitaire voorzieningen, stacaravans, chalets en hutten uitgerust met waterbesparende apparatuur. Het park wordt bewaterd door een druppelsysteem gevoed door onze putten. Op die manier proberen we de uitstekende waterkwaliteit van Cap Ferret te behouden.

Water is een van de belangrijkste hulpbronnen, het is het eerste item in onze natuur camping aanpak.

Energiebeheer :

Een deel van de door de camping aangekochte elektriciteit is afkomstig van hernieuwbare energiebronnen. We gebruiken ook spaarlampen. Op die manier kunnen wij ons energieverbruik beter beheersen.

Een groot deel van de verlichting van de camping wordt gevoed door zonne-energie (fotovoltaïsch). Op die manier produceren wij een zacht en continu licht, met respect voor het milieu.

Wij selecteren elektrische apparatuur (ovens, koelkasten...) van categorie A of A+.

Natuurbeheer, landschapsintegratie:

Om de duurzaamheid van ons park te garanderen, worden de bomen op het terrein regelmatig geanalyseerd door een arboricultuurdeskundige. Wij onderhouden en vernieuwen het bos, hoofdzakelijk met behulp van plaatselijke soorten (den, eik, arbutus, heide, brem).

Wij proberen ook ons park te diversifiëren met planten van over de hele wereld. Deze planten, bij voorkeur niet-invasief en nuttig voor ecosystemen, vormen een groot laboratorium voor de tuinen van morgen.

In overeenstemming met de permacultuurfilosofie gebruiken wij geen chemische meststoffen, alleen natuurlijke. We mulchen de grond elk jaar. Op die manier maakt deze wijziging onze zandgrond royaler.

Voor onze buitenuitrusting (bekleding van de huurhuizen en gebouwen, speeltuin, ...) wordt de voorkeur gegeven aan natuurlijke materialen (lokaal hout / PEFC). Onze paden en parkings zijn enkel bedekt met drainagemateriaal, nooit met bitumen.

Inderdaad, we zijn slechts op doorreis.

Al onze schoonmaakproducten hebben een eco-label. Hoewel de kosten van deze producten hoger zijn, zijn ze minder schadelijk voor het milieu.
Beheer en vermindering van het afval van de camping:

Wij drukken of verzenden geen papieren brochures. Onze camping is uitgerust met een selectieve sorteerruimte. Gevaarlijk afval wordt ingezameld door gespecialiseerde recyclingbedrijven. Onze bedlakens zijn recycleerbaar (Easytex).

Het toiletpapier is 100% ecologisch (gemaakt van cellulosevezels afkomstig van de recycling van voedselkartons in samenwerking met Tetra Pack - ref Ecolabel 8811830)

Rustig reizen vanaf de camping:

Onze camping is gecertificeerd "Accueil Vélo", en wij bieden u de mogelijkheid om ter plaatse fietsen te huren. U kunt dus tijdens uw vakantie de auto laten staan en de charmes van het Bassin d'Arcachon en Cap-Ferret ontdekken door gebruik te maken van de fietspaden!

Er rijden ook bussen door de stad en het stroomgebied van Arcachon. Dankzij dit vervoermiddel kunt u naar het strand, de oesterdorpen...

https://transports.nouvelle-aquitaine.fr/

Op dit moment :
Welkom

Vind hier de goede plannen en het nieuws van uw camping in Lège-Cap-Ferret.

Meer informatie
Volg ons :